Lake View Apartment

  

Type: renovation and roof extension to 1920’s apartment

Size: 120 sqm, 40 sqm terrace

Location: Rotterdam, The Netherlands

Team: Edwin Larkens, Majka Mikulska

Structural Engineer: Breed ID

Status: Ongoing

LVA_S3_02_Larkemika  

LVA_06x_Larkemika   

LVA_S3_13_Larkemika   

LVA_S3_14_Larkemika

   

LVA_K01_larkemika    

LVA_S3_11_Larkemika   

LVA_S3_10_Larkemika

  

LVA_S3_15_Larkemika

    LVA_S3_12_Larkemika

   

LVA_03_larkemika

   

Untitled 

  

The apartment consists of three separate worlds. It is partly a renovation with a living landscape and a set of hidden rooms and partly a new addition of an outdoor living room on the roof (the Rooftop Hideout). Each world has its own character of space, atmosphere and relation to the surroundings.

The house has a scenographic quality through a clear conceptual design with a route leading along a set of spaces which sharply contrast in atmosphere and materiality. Furniture elements mark the borders of the spatial zones and determine the relation between the different zones. The architecture is the furniture, which combines many elements into large abstract gestures. This abstraction of clutter draws the focus on the main use of the (sub)space. The house is a sharp colorful collage of the life of its inhabitants.

It is an apartment where the architects are also the inhabitants. The design and the lifestyle are a result of an international mix of background, education and professional experience the designer couple. It is a test laboratory both for creating a personal architectural dream world and to see how it holds up as a practical backdrop for the everyday life of two parents and their two children.
  

The new Rooftop Hideout on top of this apartment is presented separately on the Studio Larkemika website. Link to the Rooftop Hideout

   

In progress, more images and text coming soon…   

  

  

Copyright Studio Larkemika